Goede doelen

Sporten voor Goede Goelen. Met WE-link ondersteunen wij diverse evenementen die gekoppeld zijn aan sporten voor Goede Doelen. Wij werken samen met deze organisaties of organiseren de evenementen in opdracht. Wij zoeken passende partnerships met bestaande evenementen en daarnaast bedenken wij samen met onze opdrachtgevers nieuwe concepten en projecten.

ALS Runners

Voor Stichting ALS Nederland verzorgen wij het traject naar de New York City Marathon met ALS Runners. Wij verzorgen het voorbereidingstraject met trainingsbijeenkomsten en een persoonlijk trainingsplan. Ook ondersteunen we de deelnemers bij hun sponsorwerving door een platform aan te bieden, ervaringen te delen en draaiboeken aan te reiken. Zowel bij de training als bij de sponsorwerving is persoonlijke aandacht en een persoonlijk plan ons handelsmerk.

Loop voor CliniClowns

Voor CliniClowns Nederland (sinds 2012) en CliniClowns België (2016) organiseren wij ‘Loop voor CliniClowns’. Dit betreft een traject naar de New York City Marathon. Vanaf 2018 is daar de Marathon van Chicago aan toegevoegd en in 2019 de Marathon van Berlijn en de Stubai Trail. In 2020 zouden we met Loop voor CliniClowns Nederland naar de Marathon van Tokyo, deze is vanwege het COVID-19 virus voorlopig uitgesteld naar 2022.

Stichting Holland4ALS

Voor de stichting Holland4ALS organiseren we sinds 2016 Holland4ALS. De deelnemers leggen 330 kilometer af tussen de start in Groningen en de finish in Soest. Het parcours tussen deze twee plaatsen wordt binnen 24 uur in estafette-vorm overbrugd in vier verschillende disciplines: zwemmen, fietsen, hardlopen en kanoën. Met het evenement wil Zoalsjan geld ophalen om ALS-patiënten te ondersteunen bij het verkrijgen van hulpmiddelen. Een voorbeeld hiervan is aangepast vervoer, waarbij wordt samengewerkt met ALS Nederland en ALSopdeweg!

ALS Lenteloop Bilthoven

De stichting Lenteloop Bilthoven organiseert sinds 2016 de ALS Lenteloop. Sinds 2018 heeft de stichting ons gevraagd hen te ondersteunen bij de organisatie van het evenement. Dit zal bestaan uit het vergunningsaanvraagtraject, communicatie, sponsoring en productie.

MS Research

MS Research is in 2018 voor het vijfde jaar op rij het Goede Doel van de Rokjesdagloop Amsterdam. Om de Rokjesdagloop nog toegankelijker te maken, hebben we het onderdeel Walk4MS toegevoegd. Een groot aantal ‘Vriendinnenteams’ doet al jaren mee en rent en wandelt geld bij elkaar voor onderzoek naar MS.

Oogfonds

Het Oogfonds probeert meer aandacht te krijgen voor het groeiend aantal mensen met oogziektes en oogaandoeningen. WE-link ondersteund dit op twee manieren:

Het Oogfonds is sinds 2018 het Goede Doel dat is gekoppeld aan de Halve van Nijkerk. Men brengt een team van hardlopers aan de start die zoveel mogelijk gelden bij elkaar proberen te lopen. Via de lokale opticiens probeert het Oogfonds extra acties te activeren.

Daarnaast hebben wij in september 2018 voor het eerste een nachtelijke tamdemtocht georganiseerd voor het Oogfonds. In duo’s legden de deelnemers zo’n 100km af per tandem om geld in te zamelen voor het Oogfonds.

Meer informatie over onze activiteiten rondom Goede Doelen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen bij het organiseren van jouw sportevenement voor het Goede Doel? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag om jouw sportevenement voor het Goede Doel tot een succes te maken!