Airborne Freedom Trail

De Airborne Freedom Trail is een unieke tocht die in het teken staat van herdenken, beleven en het leveren van een sportieve prestatie. Loop over de paden die de geallieerden tijdens operatie Market Garden hebben bewandeld. Kom meer over de geschiedenis te weten en bezoek historische locaties. Geniet van het mooie landschap die deze regio te bieden heeft. Verplaats je vanaf de Ginkelse Heide of vanaf Papendal naar het ultieme doel; de John Frost brug in Arnhem!

Ga voor meer informatie naar: bridgetobridge.nl/airborne-freedom-trail-nl/

Afstanden:
44KM (start Ginkelseheide)
28KM (start Papendal)
18KM (start Papendal)


Wat is het?
De Airborne Freedom Trail is een prestatietocht met een historische lading. Een moderne manier van herinneren. We lopen op zoveel mogelijk onverharde paden vanaf een ‘droppingszone’ naar het centrum van Arnhem. Je loopt daarbij over historische grond. Op veel plekken waar je loopt is geschiedenis geschreven. Je streeft een doel na (het behalen van de brug), je treedt in de voetsporen van de mannen die soms het hoogste offer hebben moeten leveren voor onze vrijheid.

Run to Remember Freedom!

Waarom dit gebied en trail? Korte blik op operatie Market Garden
Na de invasie in Normandië in juni 1944 willen de geallieerden doorpakken en Europa bevrijden van de verschrikking die de Nazi’s de afgelopen oorlogsjaren hebben uitgevoerd. Een ambitieus plan wordt bedacht, Operation Market Garden.

Operatie Market Garden (de grootste Airborne operatie in de geschiedenis) is uitgevoerd door drie Airborne divisies. Een complexe operatie waarbij de luchtlandingstroepen een aantal cruciale bruggen moesten veroveren ver achter de linies. De grondtroepen zouden zo in één keer kunnen doorstoten vanuit België tot aan het IJsselmeer. De geallieerden hadden zoals doel om snel een einde te maken aan de Tweede Wereld Oorlog. Om dit te bewerkstelligen kreeg de 1st British Airborne Division de opdracht om de verkeersbrug in Arnhem te veroveren. De meest noordelijke brug die veilig gesteld moest worden.

Helaas heeft slechts een klein gedeelte van de divisie de brug daadwerkelijk gehaald. Velen van hen zijn gesneuveld tijdens hevige gevechten met Duitse (SS) eenheden. De licht gepakte en bewapende luchtlandingstroepen hebben negen dagen brute gevechten geleverd maar het mocht niet baten. De brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

Voorafgaand en tijdens de trail ontvang je meer informatie over wat er heeft plaatsgevonden op de plekken waar je loopt.

Event Details
 • Start Date
  17 september 2020 12:00
 • End Date
  31 december 2020 19:00
 • Status
  Expired
 • Location
 • Category
Event Details
 • Start Date
  17 september 2020 12:00
 • End Date
  31 december 2020 19:00
 • Status
  Expired
 • Location
 • Category