Golden Hour Tour

 Een beleving tijdens de vroege ochtenduren!

Op zaterdag 29 augustus wordt voor de eerste keer de Golden Hour Tour georganiseerd. The Golden Hour, het gouden uur of ook wel het magische uur genoemd. Het eerste uur zonlicht wat je op een dag ziet, fiets je dag tegemoet! Een toegankelijk evenement voor elke vorm van fietsen, gezamenlijk als fietsclub, familie of met vrienden.

Fietsen met een goud randje

Er worden twee routes uitgestippeld over de Veluwe, een gevarieerd parcours. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen.  Beide routes zullen volledig worden ‘gepijld’. De routes zijn bedoeld voor wielrenners en om het toegankelijk te maken is de 50 kilometer route ook te overbruggen op een elektrische fiets.

Als je in een groepje fietst, kun je gratis gebruik maken van onze Geo Tracks trackers Een live belevenis voor de supporters die thuis hun familieleden of vrienden willen volgen. Of voor de supporters die hun deelnemer langs het parcours willen aanmoedigen of willen binnenhalen bij de finish.

De kosten voor deelname aan de Golden Hour Tour bedragen €20,00 per persoon. Hierbij is inbegrepen een unieke Golden Hour Tour herinneringspin, Strava-segmenten, GPX Route & bij binnenkomst een ontbijtbuffet voor alle deelnemers.

Programma

05:15 uur  – Ontvangst met koffie/thee 

05:45 uur – Start 80 kilometer (Racefiets)

06:15 uur – Start 50 kilometer (Racefiets + E-bike)

08:00 uur – Ontbijtbuffet open 

10:30 uur – Afsluiting Golden hour Tour

50 kilometer route

Ontdek de bosrijke en door houtwallen omgeven weilanden die de regio te bieden heeft. Laat je meenemen over de Groevenbeekse heide, een groot heidegebied tegen de bebouwde kom van Ermelo.

Er liggen nog veel oude grafheuvels die duizenden jaren oud zijn. Ze zijn op de hei te herkennen als lichte verhogingen in het landschap.

80 kilometer route

Fiets langs de Veluwerandmeren (Nuldernauw richting Wolderwijd) en ervaar de invloed die de voormalige Zuiderzee heeft gehad op het landschap van de Veluwe.

Vervolgens naar het natuurgebied Boswachterij Speulderbos, een van de oudste bossen van Nederland! Geniet hier van de heidevelden, zandvlakten en de plek om in de vroege ochtend wild tegen te komen!

Golden hour Tour mede mogelijk gemaakt door:

Klasbak Cyclingclub

Voor alle fiets liefhebbers in Nederland en Belgie maakt Klasbak Casual fietsmode en high performance koerskleding met een vleugje koers. Collectie of uniek voor u gemaakt

Communicatiers

Zeer bevlogen in de marketing & communicatie. Van advies & strategie, naar ontwerp & techniek, naar realisatie & evaluatie. Van huisstijl, drukwerk en sign, naar social, website en vindbaarheid. De beste strategie bepaal je samen!